torsdag 7 juni 2012

Allt i allo bag / Hinza-väskan / Perstorpskassen

Äntligen har jag fått påfyllning av den populära väskan ifrån Hinza! 
Nya och gamla färger alla finns i lager just nu

Om väskan
Med sin unika design och överlägsna användbarhet är väskan från Hinza lika självklar till stranden och utflykten som till festen eller sammanträdet.
Väskan är utmärkt till smart förvaring och är samtidigt en färgglad inredningsdetalj. Den är praktisk till fritidssysslor och trädgårdsarbete då den är tålig och lätt att göra ren.
Använd den som shoppingbag istället för butikernas plastpåsar och värna om miljön. Dess ergonomiska form gör att du bär den kroppsnära vilket är skonsamt för rygg och axlar
Väskan är svensktillverkad med originaldesign från 1950-talet. (text från Hinzas hemsida)Teal

 Cerise
Lila
Rosa
 Cyanblå
 Grå
 Grön
 Röd
 Midnattsblå
Orange
Vit
 Svart

Historia & fakta
Väskan tillverkades första gången under 1950- talet av Perstorp AB, efter design av Curt Christofferson. Väskan kallades då för Perstorpskassen. Den var mycket omtyckt i de svenska hemmen och användes framför allt till att bära hem matvaror i. Den slutade produceras när affärerna började med kundplastpåsar. Det finns än idag väskor kvar som efter mer än 50 års användning är i mycket gott skick.
Sedan 2008 tillverkas väskan på nytt i Perstorp. Fram till och med 2011 kallades den för Allt i Allo bag.
Väskan är gjord av återvinningsbar polyetenplast. Den svarta väskan är av återvunnet material. Den är stapelbar och rymmer 15 liter/15 kg
Mått i cm: L:43, H: 24, B:17 (text från Hinzas hemsida)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett par rader. Ev. tips, idéer, ros och ris, allt mottages med ett leende